Otsing

EMAPIIMAPANK

Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliinik (Pelgulinna sünnitusmaja) teeb koostööd Tallinna Lastehaiglas loodud emapiimapangaga, et tagada väga enneaegsena või haigena sündinud beebide toitmiseks oma ema rinnapiima puudumisel parima alternatiivina doonorite rinnapiim.
 
Emapiimadoonorlus on heategevus ja selle eest tasu ei maksta. Kõige tähtsam on oma lapse imetamine, aga on küllalt naisi, kellel jääb piima üle, ja siis on väga oodatud selle annetamine emapiimapanka.
 
Loovutatud rinnapiim analüüsitakse ja töödeldakse ning seejärel kasutatakse enneaegsete ja/või haigete vastsündinute toitmiseks. Rinnapiima annetades aitate kaasa nende laste elu paremale algusele ja edasisele tervisele.
 
Teie isikuandmed doonorina on teada vaid emapiimapanga töötajatele ja kõrvalistel isikutel ei ole võimalik Teie isikut tuvastada. Loovutatud rinnapiim kodeeritakse, mistõttu Teie kui doonori isikut ei ole võimalik tuvastada. Rinnapiima loovutamisega ei kaasne Teile ega Teie lapsele lisariske, kui esmaselt saab kaetud Teie lapse vajadus.
 
Siit lehelt leiate infomaterjali rinnapiima loovutamise kohta ning nõusolekuvormid rinnapiima loovutamiseks või lapse toitmiseks doonorpiimaga.